Elátkozott tárgyak

A történelem során, olyan elátkozott tárgyak kerültek a köztudatba, melynek a már a látványától is a hideg futkos az ember hátán, anélkül, hogy tudnánk mi van a hátterében. Azután pedig, hogy megtudjuk az egyes tárgyak történetét, világos lesz, hogy mitől fog el ennyire a félelem.

Napóleon karosszéke

A Baleroy kúria 1911-ben épült Pennsylvania államban. A házban sok híres és értékes tárgy gyűlt össze, amik történelmileg is nagy jelentősséggel bírnak. A halál karosszéke is itt található meg.

Baleroy kúria
Baleroy kúria

A ház utolsó lakója, George Meade Easby. 2005-ben halt meg, de halála előtt azt mondta, hogy szellemeket látott a házban. Leginkább testvére szellemét, aki még ifjú korában halt meg, de még édesanyjáét és Thomas Jefferson szellemét is látta.

A ház egyébként tele van olyan tárgyakkal, melyek egykor Thomas Jefferson tulajdonában álltak.

A kúriában nem ritkák a megmagyarázhatatlan jelenség is.

A legismertebb történet a halál székéhez kötődik.

Az ominózus karosszék

A karosszék a kék szobában helyezkedik el. A több mint kétszáz éves üllő alkalmatosság régen még Napóleon tulajdona volt.

A székről azt beszélik, hogy egy Amélia nevű szellem szállta meg és ő bocsájtja a kék ködöt a szobára. A karosszék, eddig négy ember halálát okozta feltételezhetően.

Személy szerint azt gondolom, hogy jó helyen van az ott ahol van, inkább üllök a földön.

Bill Stoneham festménye

A festményt, amit állítólag Bill Stoneham alkotott, egy kísérteties „műalkotás” , amit jobb, ha nem is lát az ember.

A kísérteties festmény, nagyjából 2000 év táján került fel ebay aukciós oldalra. A The Hands Resist Him című festményen egy kisfiú látható és egy ilysztő baba, akik egy üvegajtó előtt állnak. A baba kezében van valami, (Bill szavai szerint egy villanymotor, olyan amilyet kis korában a modellrepülőkhöz használt). Az üvegajtót pedig belülről gyerekek kezei tapogatják.

Bill Stoneham festménye
Bill Stoneham, „The Hands Resist Him”

A kép 1972-ben készült és nem sokkal később John Marley színész vette meg. Ő 1984-ben meghalt. Ezután egy pálinka vagy egy sörfőzde – forrása válogatja – falára lett akasztva. Később pedig egy házaspárhoz került és ők voltak azok, akik felrakták az ebayre.

Akik látták a képet élőben, mind azt mondták, hogy rosszul lettek, elgyengültek, kiverte őket víz, és ha sokáig nézték, mintha egy kéz ragadta volna meg őket. A gyerekek pedig akik látták, egytől egyig sírva fakadtak.

Állítólag volt egy férfi aki ki akarta nyomtatni a képet, ám a vadonatúj nyomtatónak, nem sikerült.

A kísérteties műalkotás jelenleg egy michigani művészeti gallériában van kiállítva, aminek tulajdonosa és műkritikusa egyazon évben haltak meg nem sokkal a kép megvásárlása után.

Thomas Busby széke

Thomas Busby 1702-ben halálsorra került. A kivégzése előtti estén, a férfi a kedvenc kocsmájában fogyasztotta el az utolsó vacsoráját

…amikor az utolsó vacsorájával végzett, felállt és ezt mondta: „Halállal lakoljon, aki bele mer ülni a székembe!”

Történetek

A szék ott maradt a kocsmában és a vendégek, sokszor fogadást kötöttek, hogy ki az a bátor aki bele mer ülni a székbe.

Aki beleült meghalt. A második világháborúban állítólag senki nem maradt életben aki ült korábban a székben. Ezt, hogy tartották nyílván az rejtély.

A halál széke
A halál széke

1970-ben egy kőműves halt szörnyet nem sokkal azután, hogy ült a székben, mert beleesett egy gödörbe az építkezésen, ahol dolgozott.

A következő halott egy tetőfedő. 1971-ben vesztette életét, alatta a tető szakadt le, munka közben.

Egy takarítónő is meghalt agydaganatban, pedig ő csak véletlenül ült a székbe.

Ezek után a kocsma tulajdonosa egy múzeumnak adta a széket, mert elege lett belőle, de szállítás közben az egyik ember aki vitte pihenés képpen beleült. Ő nem sokkal később autóbalesetben hunyt el.

A fenti képen nem véletlenül van a szék a plafonon. A múzeum tulajdonosa ugyanis a mennyezethez rögzítette a széket, nehogy véletlenül valaki végleg nyugovóra térjen benne.

Megjegyzés!
Egy történész megvizsgálta a széket és azt mondta, hogy 1840-es év táján készült a szék, Busby halála után kb 140 évvel.