A vonzás törvénye

Mindenki szeretné, ha a vágyaik csak úgy maguktól valóra válnának. Talán már volt is olyan érzésed, hogy egy bizonyos dolog, legyen az egy álom munkahely, egy lakás, vagy csak egyszerűen egy könyv, megtalált téged. A vonzás törvénye elég egyszerű.

Példa

Feleségem “A Sehány éves kislány” című könyvet nagyon szerette volna megvenni a lányunknak, de a úgy döntött, hogy nem teszi, mert nem is éppen olcsó és amúgy is nagyon sok könyve van. Ezt követően, eltelt majdnem kettő hónap és egy városi rendezvényen egy könyv árusnál 100 forintért tudta megvenni egészen szép állapotban.

Nem olyan régen kezdtünk el számolni gyakorolni a két és fél éves Törpillával itthon és talán néhány napja történt, hogy este a városban sétáltunk hárman és egy piciknek való hiánytalan könyv sorozatot találtunk, ami az 1-10-ig tanítja a számokat.

Gondolati valóság

Nagyon drasztikusan nézve az elmélet lényege az, hogy a fizikai valóság, amit érzünk, hallunk, látunk, tapintunk, az nem létezik. Ha mi egyének nem lennénk, nem létezne az, amiben élünk. Maga az egyén, az egyén gondolata az, ami érzékelhetővé teszi a világunkat és befolyásolja a történéseket.

Ha nem ennyire szigorúan vesszük akkor mondhatjuk azt, hogy a gondolatoknak ráhatása van a létező valóságra. A pozitív gondolkodású emberek sokkal jobban boldogulnak vagy ha pesszimistán nézzük, nem csúsznak annyira mélyre, mint a negatív emberek.

Azt gondolom, hogy az emberek szeretik vagy szeretnék ha az életükben lenne valamilyen misztika vagy rejtély, szeretnék ha így vagy úgy különlegesnek érezhetnék magukat. Talán ez lehet az oka, hogy a vonzás törvényébe sokan többet képzelnek bele, mint amennyi valójában mögötte van.

Hétköznapi megfogalmazásban a vonzás törvénye annyit  jelent, hogy a türelem és a kitartás valamilyen formában, előbb vagy utóbb, de meghozza a gyümölcsét. Elég, ha egy kis erőfeszítést teszünk, hogy elérjük céljainkat. Sokszor még tenni sem kell, elég csak a türelem, amint az a fenti két példán is látszik.

A témát már számtalanszor boncolgatták tudományos szempontból is. Még a kvantumfizikával is párhuzamot húz néhány cikk, egy olyan témával, amiben a legnagyobb elmék is csak homályosan tapogatóznak.

Nem gondolom, hogy ennyire meg kell ezt bonyolítani. A misztikus vonzás törvénye mindenkinél működik.

Nektek mi a véleményetek?

Ha tetszett: