Mars „összeesküvés”

A technika fejlődésével egyre nagyobb erővel kutatják a vörös bolygó felszínét. A hosszú évek alatt számtalan anomália és életre utaló „jel” látott napvilágot, amit a Mars felszínén találtak, illetve láttak.

Fontos! A cikkben nem bizonyítani próbáljuk azt, hogy a Marson eltitkolt élet létezhet, létezhetett vagy létezik! Ezért a címben az idézőjel.

Annyi képi és videó anyag fellelhető az internet bugyraiban, ami ezzel a témával kapcsolatos, hogy nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni őket. Ha a rengeteg anyagból, akár csak egy is egy hiteles kép, ami egy kiszivárogtatás alkalmával került a közönség elé – pedig nem egy ügyes kezü grafikus munkája – akkor mindent át kell gondolni, amit eddig a Marsról feltételeztünk.

Szondák

Legalább öt olyan szonda volt az elmúlt hosszú évek alatt, amely állítólag azért semmisült meg, mert rosszul mérték fel a felszín magasságát.

Tényleg ennyit hibázott volna a NASA?

A Polar Lander nevű szonda bizonyára egy tervezési hiba miatt zuhanhatott le, ami állítólag abból adódott, hogy amíg csak papíron létezett a szonda, a tervek egyik oldalán a magassági léptéket méterben míg egy másik oldalon lábban adták meg.

Phobosz és Deimosz

A Mars holdjai szintén, már önmagukban is érdekesek. Az egyik hold kelet-nyugat irányba kering a másik hold pedig nyugat-kelet irányba,

ráadásul mind a két hold az egyenlítő körül kering, úgy ahogyan a föld körül a mesterséges műholdak.

A Mars bolygó tengelyének egyébként hasonló a dőlése, mint a földé, így ott is ugyanúgy megvannak az évszakok. Az északi és déli sarkon sokkal hidegebb van mint az egyenlítőn és így tovább. Egy szóval nagyon sok mindenben megegyezik a vörös bolygó a földdel, még légköre is van.

Nagyon ritka a légköre, de van neki.

Nem csoda, hogy lázban tartja az embereket és a sok hasonlóság miatt, hinni akarják, azt, hogy tényleg van a vörös bolygón élet.

Viking-1 szonda

Az első szonda, amely a Marsot elérte Viking-1 nevet viselte. A szondának kettő egysége volt,

egy, amit leszállásra terveztek és egy, amely a bolygó körül keringett.

A Mars felszíne. Egy arc.
A marsi arc

Nem gondolom, hogy a kép magyarázatra szorul, bizonyára mindenki ismeri vagy már hallott róla. A képet a Viking-1 szonda keringő egysége készítette. Ez volt az a kép, ami beindította az emberek fantáziáját.

A NASA hivatalos álláspontja szerint ez nem több, mint egy árnyjáték, egy egyszerű szikla, amiről furcsa szögből készült egy kép.

A NASA közleményeit, kormány ügynökség lévén érdemes fentartásokkal kezelni. Ugyanis nem hiszem azt, hogy a közeljövőben

azzal rukkolnának csak úgy elő, hogy intelligens élteformát találtak bárhol. Még akkor sem, ha tényleg így történne. Bizonyára azok a képek, közlemények, dokumentumok, amiket pubikussá tesznek, valószínűleg olyanok, amiken nincsen semmi ilyenre utaló jel, vagy ha volt is rajta, azt valószínűleg cenzúrázták. A Mars, mindezek ellenére nagyon sok érdekességet tartogathat még a jövőben is, főleg, hogy még azon adatokat sem sikerült maradéktalanul feldolgoznia az űrügynökségnek, amiket az elműlt évtizedek alatt begyűjtöttek.

A képek

Mivel nem tudni, hogy mi az ami hiteles és mi az ami kacsa, azt gondolom, hogy itt a szöveg nem sokat számít. Mindazonáltal érdemes belegondolni abba, ha egy kép is hiteles és a hivatalos magyarázat nem fedi a valóságot, az alapjaiban forgatja fel azt amit a Marsról tudunk vagy tudatnak velünk.

…a lista természetesen nem teljes.

Hogy mi a hiteles és mi nem, mindenki döntse el maga.