A KGB titkos UFO-aktái

Ugyanezzel a címmel vagyis – A KGB titkos UFO-aktái – jelent meg 1998-ban egy dokumentum film is, amit itt meg is lehet nézni.

Az észlelések mind a hidegháború idején történtek. Az amerikai és a szovjet kormány is elismertek kisebb nagyobb részleteket az egyes esetekből, és állítólagos felvétek is kikerültek a nyilvánosság elé, de ettől függetlenül, mint minden ehhez hasonló történetet, érdemes fenntartásokkal kezelni. Minden esetre, mivel nem hoztak mindent nyilvánosságra, van rá esély, hogy tényleg találtak valamit.

Az 1908-as Tunguszkai eset, a Rosewelli incidens és más neves UFO észlelések megváltoztatták a kormányok véleményét a földönkívüliek létezéséről. A KGB a legnagyobb titokban részletes tanulmányokat készített Sztálin idején az észlelt, illetve lezuhant azonosítatlan tárgyakról.

1968 novemberében például lezuhant egy “korong alakú” tárgy a Szovjetúnió területén. Akár mennyire is sci-fibe illőnek hangzik, a katonaság és a titkosszolgálat nagy érdeklődést mutatott ez után is és minden ehhez hasonló, ismeretlen eredetű objektum iránt.

Ilyen és ehhez hasonló, furcsaságokat taglal az alábbi dokumentumfilm.

A KGB titkos UFO-aktái

További Oroszországban történt incidens, a Dyatlov rejtély