Furcsa hang az égből

1950-es évek óta hallható egy különös furcsa hang ami a világ szinte minden pontján hallható. A jelenség érdekessége, hogy a forrását nem igazán tudták meghatározni. A felvételek a különböző helyszínekről a mai napig jelennek meg, de máig megoldatlan a rejtély.

A hang‎

A beszámolók sok mindenez hasonlítják, például egy zakatoló dízel motor hangjához, idegesítő véget nem érő búgáshoz, egy hatalmas vas ajtó nyikorgásához vagy egy kürt hangjához.

Furcsa hang "Hum"
Furcsa “Hum” hang térképe

Sok elmélet született már az ismeretlen hanggal kapcsolatban, de egyöntetű állásfoglalás nem született, ezért aztán összeesküvés elméletből is van bőven.

Továbbá

Érdekesség és egyben aggodalomra ad okot, hogy nem minden esetben hallja mindenki. Valamint változó a hang jellege és a hossza is. A helyszínek alapján bárhol bármikor “lecsapat” a furcsa hang.

A hang minden esetben 32 és 80 hertz közötti tartományban változik.

Számos esetet feljegyeztek már, világszerte volt a híradókban,

még egyes országok kormányai azt is elrendelték, hogy a kutató intézetek derítsék ki a hang forrását és okát.

Néhány eset 

1970-ben, az angliai Bristolban felfigyeltek fel az idegesítő hangra. Hosszú időn keresztül ezrek hallották  a furcsa morgás szerű zajt. A hang sokaknál fejfájást, orrvérzést, rosszullétet és álmatlanságot okozott. A hangnak a forrását nem tudták megmondani és ahogy a semmiből elkezdődött, úgy egyik percről a másikra lett vége.

Szintén Anglia

Woodlands-ben ugyanez az eset ismétlődött meg 2011-ben.

Semmilyen gyár vagy bánya nem volt a közelben, egy kis útszéli falu néhány száz lakossal.‎ Kettő hónapon keresztül minden éjszaka, éjféltől, hajnali négy óráig hallható volt a forrás nélküli furcsa hang az égből. Reggelre pedig hiába maradt abba a zaj, egész nap zsongott a lakosok feje tőle, százak életét megkeserítve abban a pokoli kettő hónapban. Két hónap után megszűnt a zaj.

Világszerte

Oroszországban, Amerikában, Ausztráliában, Mexikóban, Kanadában és a világ minden pontján. 2011 és 2017 között szinte minden évben rögzítették a hangot. Magyarországon is hallható volt és állítólag kisebb pánikot okozott Dunaharasztin.

Néhány hang

Új-Mexikó, Taos város

1991-ben Új-Mexikóban volt hallató a hang éveken át. Az ottani lakók egy dízel motor hangjához hasonlították a furcsa hangot, és az évek múlásával komoly egészségügyi problémáktól kezdtek el szenvedni a helyiek. Szintén, mint Woodlands-ben fejfájás, orrvérzés, stressz, álmatlanság émelygés, rosszullét. Az eset megoldatlan maradt…

Az észlelések száma viszont folyamatosan nőt és nő a mai napig, de válaszokat máig nem sikerült találni a rejtélyre. Embere válogatja, hogy kire, milyen hatással van. Vannak esetek ahol hónapokig, évekig hallható a hang, de olyan is ahol nem tart tovább néhány percnél.

Mi okozhatja?

A hallott hangok egyébként nem a modern kor “zaja” ugyanis az Ókorból is vannak feljegyzések égből hallható különös hangokról. A legelfogadottabb magyarázat a hallott hangokra az hogy, a föld belseje lett aktívabb és a hangok nem is az égből szólnak hanem a föld belsejéből. Méghozzá a tektonikus lemezek egymáson való csúszása okozza a zajt. Azonban nem kísérte a zajt földrengés Ezért és persze azért, mert a kutatók is csak találgatnak nem biztos, hogy ez okozta. Napkitöréseket nem rögzítettek az észlelések előtti percekben, egy a légkörben szétrobbanó meteornak pedig nem ilyen hangja van.

‎Időszakosan a “mai napig” lehet hallani ezeket a hangokat, de az okát és a hang forrását nem sikerült meghatározni.

Ismeretlen tehát…

A kormányzati kísérletektől a földönkívüliekig, minden elmélet szárnyra kapott már, de hivatalos magyarázatot nem tudnak, vagy nem akarnak adni.

Így egyel nőt azoknak a rejtélyeknek a száma amik megoldásra várnak.

Forrás:youtube.com

One thought on “Furcsa hang az égből

Comments are closed.