Koporsók mozogtak Barbadoson

A történet helyszíne egy családi kripta. Egy koralltömbökből épült cementel lepecsételt, lezárt kripta. Összesen hat koporsó lett elhelyezve benne. A koporsók viszont nem igazán maradtak a helyükön.

A rejtélyes kripta egy James Elliott úri ember építette. Nem a színész, David James Elliott-ról van szó, ugyanis 1807-et írunk. Tőle, tisztázatlan körülmények között a Chase család birtokába került a kripta és később, az egész családot ide szerették volna temetni.

Halálozások

Mrs. Thomasina Goddard, 1807-ben természetes halált halt. Mivel rokonsága, illetve kapcsolata tisztázatlan a Chase családdal nem tudni miért, de ő volt az egyetlen akit fa koporsóban temettek el és helyeztek a kriptába. Személy szerint azt gondolom, hogy egy nagyon régi szolgáló vagy nevelő lehetett, aki a család mellett szolgált ősidők óta, ugyanis ha bármilyen rokoni kapcsolatban lett volna a Chase családdal, akkor minden bizonnyal őt is, ahogyan később a család összes tagját, ólommal bélelt koporsóba temetik.

Egy másik verzió szerint Mrs. Goddard koporsója, már a kriptában volt mikor a Chase család megvette azt.

A családfő egyébként Thomas Chase ezredes volt a katonaságnál, egy közgyűlelet súlytotta személy volt, nem volt ember, aki ne akarta volna a halálát, bármélyen csúnya is ilyet mondani.

Azonban nem ő volt az első akit temetni kellett…

Mary Anna Chase 1808-ban kettő évesen tisztázatlan körülmények között elhunyt. Akkoriban sajnos ez nem egyedi eset volt, valószínűleg betegségben vagy hasonló okok miatt történt a tragédia. Ólommal bélelt koporsót kapott majd a kriptába helyezték Goddard asszony fa koporsója mellé.

Dorcas Chase (Mary Anna nővére) 1812-ben halt meg. 17 évesen éhen halt, de nem a szó szoros értelmében, hanem feltehetőn inkább depressziós lehetett húga halála és az apja terrorja miatt, így nem igazán evett… Meghalt… Szintén ólommal bélelt koporsóban a kriptában a földre helyezték, húga koporsóját pedig rá.

Thomas Chase 1812-ben lépett át a túlvilágra. Bűnös lelke felszabadult nem sokkal Dorcas halála után.

Itt kezdődik a történet nem mindennapi része

A koporsók

Thomas koporsóját elvitték a kriptába. A kriptát kinyitották és a jelen lévő emberek mind megdöbbentek. Mary Anna koporsója fejjel lefelé állt a fal mellett. Újra elrendezték a koporsókat úgy ahogy voltak. A két testvért “egymásra” apjukat melléjük a földre.

Mielőtt a kriptát újra lezárták volna alaposan átvizsgálták és behatolás nyomait keresték, de semmit sem találtak. Ezért “rendet raktak” végső nyugalomra helyezték az apát és lezárták a kriptát.

1816-ban és 1819-ben egy-egy újabb halál eset történt. Ha minden igaz ők nem a Chase család tagjai voltak már, de ez nem is lényeg. Az 1816-os temetésnél szintén káosz volt a kriptában, azonban az 1819-ben esedékes temetés alkalmára ennek az egész mizériának híre ment és már kisebb tömeg gyűlt össze, a tömegben pedig ott volt a kormányzó is.

A kormányzó jelenlétében felnyitották a kriptát és a tömeg megkapta a látványt, amiért jött. A koporsók mintha össze vissza dobálták volna őket. Egy sem volt a helyén.

…és sokak bánatára a rengeteg különböző történet közös pontjai itt véget is érnek.

A tények

Az évek alatt ugyanis számtalan variáció látott napvilágot és rengetegszer színezték ki a sztorit. Az igazság azonban az, hogy csak úgy mint az ehhez hasonló történeteket, ezt sem támasztja alá semmilyen hiteles dokumentum vagy cikk. Állítólag abban az időben még csak egy rövidke újságcikk sem jelent meg az esetről.

Magyarázat pedig máig nem született.

Ettől függetlenül persze még lehet igaz, de a rendelkezésre álló információk alapján inkább tűnik egy “mesének” mint valóságnak.

Ti mit gondoltok?

Források:en.wikipedia.org/wiki/Chase_Vault, web.archive.org/web/20061027000743/http://www.castleofspirits.com/coffins.html,legendaknyomaban.blog.hu, felfedes.hu, rejtelyekszigete.com

One thought on “Koporsók mozogtak Barbadoson

  • 2019-12-01 at 21:00
    Permalink

    A koporsók különféle fémekből készültek. Szerintem a föld mágneses ereje dobálja a fémből készült koporsókat. Ott meg kéne mérni a föld mágneses erejét .

Comments are closed.