Rejtélyes eltűnések

Rejtélyes eltűnések világszerte történnek, akár mások szeme láttára. Tűntek már el személyek, kisebb csoportok, de még teljes falvak is. Racionális magyarázatot az esetekre nem tudnak adni. Ilyenkor gyakorlatilag kámforrá válnak az eltűnés alanyai, úgy, hogy semmilyen nyomot nem hagynak hátra maguk után.

Oliver Larch esete

A 11 éves Oliver eltűnését teljes rejtely övezi. Rengeteg részlet tisztázatlan az ügyben. Apja kérésére a fiú, szenteste elindult a közeli kútra, hogy vizet hozzon a családnak, de soha nem tért vissza. A kút alig 30 méterre volt a háztól. Az apja kikísérte a fiút, majd mikor visszaért a házba állítólag a fia segély kiáltására lett figyelmes. Ezt a többi vendég is hallotta és azonnal kiszaladt a házból mindenki a fiú után a nyomait követve.

Lábnyomok a hóban

A lábnyomokat egy ideig lehetett követni a kútig, majd egyszercsak a véget értek. Ott pedig ahol végetértek a lábnyomok a fiú kiáltását ismétt hallották, de a legrémisztőbb az egészben az volt, hogy a kiáltás az égből jött. Azonban semmit nem láttak. Az eset annyira szűrreális, hogy akár mesének is elmegy, de sok legenda és mese kering a köztudatban, aminek van valóság alapja.

A Bennington-háromszög rejtélye

New York-tól keletre nagyjából 250 kilóméterre fekszik a Bennington háromszigre keresztelt, nagyjából 4800 négyzetkilóméter nagyságú háromszög alakú terület. Itt öt rejtélyes eltűnés történt 1945-1950 között és semmilyen összefüggést nem találtak az esetek között.

Bennington háromszög, rejtélyes eltűnések
A Bennington-háromszög

Middie Rivers

Az első eltűnés 1945. november 12-én következett be, amikor a 75 éves Middie Rivers vadászatot vezetett. A visszafelé vezető úton lehagyta a csoportját. Soha többé nem látták.

Paula Welden

A 18 éves lányt 1946-ban állítólag egy lovaskocsi vitte fel a hegyekbe, mert túrázni szeretett volna egyet, azonban soha nem került elő. Az FBI is hosszú ideig kereste, azonban a lány nyom nélkül eltűnt. Léteznek elméletek, hogy hová tűnhetett, ezért még pénz jutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek, de soha nem került elő.

James Tetford eltűnése

James Tetford, veterán katona. 1949-ban decemberében egy teli buszon utazott a benningtoni katona otthonba.

Több mint tíz ember állítja, hogy Tetford-ot látták a buszon, ahogyan azt is, hogy az ülésén aludt. Azonban, amikor megérkezett a busz Benningtonba Tetford-nak már nyoma sem volt, de a csomagjai a buszon voltak.

Paul Jepson

1950 októberéber 12-én a 8 éves Paul Jepson volt a benningtoni háromszög következő áldozata. Szülei egy katonai raktár gondnokai voltak. Anyjának egyik éjszaka meg kellett etetnie háziállataikat. Alig hagyta magára egy óránál tovább Pault, amikor eltűnt. Nyom nélkül. Az apja szerint Paul mindig is szeretett volna a közeli hegyekbe menni, így feltételezték, hogy arra mehetett. Paul piros kabátot viselt, amely feltűnő ismertetőjel volt hacsak le nem vette magáról. Intenzív keresés következett, mely nem vezetett eredményre. Vérebekkel kezdték el keresni, melyek szagot is fogtak és a közeli autópálya felé vezették az embereket. Ott hirtelen elvesztették a szagnyomot. Feltételezik, hogy elrabolhatták.

Frieda Langer

Egy erdős részen vágott át, és többé nem került elő. Unokatestvérével indultak túrázni, de Frieda megcsúszott a pataknál, és vizes lett a ruhája, ezért hazament a kunyhóba átöltözni. Többé senki sem látta. Az ő esetében azonban mégis különbség van: az ő holtteste – már ami maradt belőle -, előkerült, hét hónap múlva, egy nyílt mezőn, amit addigra már legalább ezerszer is átfésültek. Hogy mi okozta a halálát, nem lehetett megállapítani, mivel a holteste borzalmas állapotban volt. Ő volt az egyetlen akinek a holteste előketült.

A Bennington-háromszögben történt rejtélyes eltűnések egyetlen közös pontja az, hogy mind az utolsó negyedévben történ, október és december között. Amit érdemes tudni, hogy a jelenleg Glastenbury Mountain néven ismert hegyvidéket, egykoron az itteni őslakosok állítólag temetkezési helyként használták. A környékbéli lakosok pedig a mai napig hallanak furcsa hangokat a hegyek felől.

Forrás: legendaknyomaban, benningtontriangle.com