A Rendlesham erdő rejtélye

1980 december 26, Karácsony másnap, Anglia, Woodbridge támaszpont. Amerika és Szovjetunió között nagy volt a feszültség ezért komoly intézkedések keretein belül amerikai fennhatóság alatt állt a brit támaszpont. Olyan dolog történt a Rendlesham erdő mélyén, amire nem szolgáltak hivatalos magyarázattal. Ellenkezőleg…

A történet főszereplői Jim Penniston és John Burroughs az amerikai légierő tagjai. A történet a köztudatban úgy terjedt el, hogy “A Brit Roswell”. Nem véletlenül, ugyanis legalább, annyira ködös az incidens és az azt követő események.

Jim Penniston és John Burroughs egy szokásos napon, éppen a – nagyjából 20-25 négyzetkilóméteres területű – Rendlesham erdőben járőröztek. Egyszer megszólalt a rádiójuk és értesítést kaptak, hogy valami lezuhant az erdőben.

Balra Jim Penniston, jobbra John Burroughs

A helyszín

A két katona azonnal a helyszínre indult, hogy megnézzék mi lehetett az, ami lezuhant. Amikor odaértek, már az út széléről látszódott, hogy furcsa fehér fény szűrődött ki az erdőből.

Amikor közeledtek az objektumhoz a rádiók lassan elkezdtek zúgni és sípoló hangot adni. Nem volt tűz és nem éreztek égő üzemanyag szagot sem. A környéken pedig hallani lehetett a menekülő állatok hangját.

Egy furcsa sikító hangot is hallottak, ami olyan volt mintha valaki megijedt volna.

Amikor pedig még közelebb merészkedtek egy erős villanás vakította el őket, amitől mind a ketten a földre kerültek.

Az objektum

Az után, hogy Pennsiton magához tért és feltápászkodott a földről, tőle nem messze egy furcsa háromszög alakú tárgyat tekintett meg.

Közelebb sétált, és érezte, hogy mindene feltöltődött elektromossággal Az objektum csillogott, Penniston elmondása szerint olyan volt mintha fekete üvegből lett volna. Az ismeretei szerint, az objektum semmilyen tekintetben nem hasonlított egyetlen repülőgéphez sem, amit eddig látott.

Rendlesham UFO
Helyi látványosság a Rendlesham erdőben

Azt mondta, hogy 3 méter hosszú és 2 méter széles lehetett. Távolból “írásokat” figyelt meg rajta, de amikor körbejárta csak ismeretlen formákat vélt felfedezni az objektumon. Amikor az egyik jelet megérintette az oldalán az felragyogott és a fény csak akkor hunyt ki, amikor levette a kezét róla.

Ezután az objektum hangtalanul felemelkedett és elrepült.

Jim elkezdte lerajzolni azt amit látott, de mind ezek ellenére John Burroughs teljesen másképp emlékszik arra aminek szemtanúi voltak. Ő egy furcsa vörösen izzó, napszerű objektumot látott a helyszínen, és azt sem látta, hogy Jim körbe járta volna azt a valamit. Megpróbálták követni egy darabig miután felszállt, mert abban bíztak, hogy újra landol valahol, de eltűnt. Ezek után visszatértek a bázisra.

Amikor visszaértek értetlenül álltak az eset előtt, arról nem is beszélve, hogy ekkor vették észre mind a ketten azt, hogy kiesett majdnem kettő óra a tudatukból. Másnap vissza akartak menni a helyszínre, hogy tárgyi bizonyítékokat keressenek. Így is tettek…

A földön három mélyedés volt a talajban, a fák lombjai megsérültek, tehát a helyszín is arra utalt, hogy nem csak képzelődtek, tényleg leszállt ott valami. Mind a két katona pontosan ismerte, a különbőző nagyhatalmak légi járműveit így biztosak voltak abban, hogy ilyet még nem láttak. Aznap este Penniston szemére nem jött álom. Amikor becsukta a szemeit, egy bináris kódot látott maga előtt, így elkezdte egy jegyzetfüzetbe leírni őket, amiről nem beszélt senkinek, mert féltette a karrierjét.

Az objektumon lévő jeleket Jim, az egyiptom hieroglifákhoz hasonlította.

Második észlelés

Két nappal később a szolgálatban lévő járőrök, ismét fényeket láttak az erdőben, ezért Charles I. Halt alezredes – akkoriban a bázos másodparancsnoka – vezetése alatt egy csapat visszatért az erdőbe.

Halt alezredes diktafonon rögzítette az eseményeket. Két darab mozgó fényt láttak az égen, ezek egy bizonyos terület felett köröztek, majd az egyik megindult feléjük.

A csapatban volt John Burroughs is, aki Pennistonnal teljesített szolgálatot az első észlelés alkalmával. Engedélyt kért, hogy megnézze a fényt közelebbről, majd megindult annak irányába, egy katonatársával. John Burroughs-t néhány percre elnyelte a fény a társa szeme láttára, ezek után pedig John Burroughs semmire sem emlékezett.

Pár nap múlva Halt alezredes, Jim Pennistonnal és John Burroughs meghallgatták az ezredes által rögzített felvételeket és ekkor már biztosak voltak benne, hogy valami nem földi eredetű dolgot láttak Jim, és John pedig megnyugodtak, hogy nem őröltek meg, mert az alezredes is megerősítette a látottakat.

Az O.S.I. közbelép

Miután bármit is tettek volna Telefonon jelentkezett az O.S.I.

Az O.S.I. az amerikai légierő Különleges Nyomozóirodája (Office Of Special Investigation)

Másnap Penniston parancsra elment az O.S.I. irodájába, ahol az ügynökök ragaszkodtak ahhoz, hogy részletes beszámolót írjon arról, amit az első észlelés

alkalmával látott. Elmondása szerint, úgy bántak vele mintha egy kém lett volna. Miután átadta a kézzel írt vallomását, azt elvették tőle és egy alig néhány soros, ködösen megfogalmazott dokumentumot tettek elé, és azt mondták neki, hogy ez a hivatalos vallomása és ha bármi mást mond a karrierjének vége.

Hazudni ugyan nem akart, de mivel nem tehetett semmi aláírta, azonban nyilván nem örült a dolognak. A titoktartási parancsot Jim és John is betartotta, a szolgálat után pedig elhagyták a támaszpontot.

Egészségügyi állapot

Később mindkettejüknél szív problémákat állapítottak meg, annak ellenére, hogy makk egészségesek voltak, amikor beléptek a légierőhöz. Továbbá! A titkosítás alól feloldott dokumentumok szerint

sugárzási szintet is mértek ott, ahol az első észleléskor látták a járművet. A sugárzás szintje a már korábban említett három mélyedésben volt a legerősebb. Ez azért fontos, mert amikor az orvos megállapította, hogy a szív problémáik vannak, megkérdezte, hogy voltak e kitéve sugárzásnak. Jim és John nagyon hazafi katonák voltak, mert még ez után sem árulták el az orvosnak, hogy tényleg érte őket sugárzás.

A hipnózis

A két katona állapota folyamatosan romlott és mivel a katonaság nem igazán akartak segíteni. úgy döntöttek, hogy saját kezükbe veszik az ügyet, mert válaszokat akartak. Mind a ketten regressziós hipnózisnak vetették alá magukat, amiből elég sok minden kiderült.

A hipnózis eredménye az lett, hogy az első észlelés alkalmával John-t magába “szippantotta” a fehér fény, ezért nem egyeztek az emlékeik és John ezért nem emlékezett arra sem, hogy társa Jim körül járta az objektumot. A második találkozás alkalmával, amikor John, Halt alezredes csapatában volt terepen, ismét magába vonzotta a fény. Belülről kis kék fény pontokat látott és ekkor, mintha megpróbált volna az a valami kapcsolatot teremteni John-nal.

Jim Penniston szintén hipnózison esett át, azonban nála nem ment olyan könnyen mint John esetében. A kitartás azonban meghozta a várt eredményt és több érdekes dolog is kiderült. Legelőször az, hogy az O.S.I. kihallgatáson több dolog történt, mint amire Jim emlékezett ráadásul egy második kihallgatáson is részt vett.

A hipnózis alatt azt mondta Penniston, hogy nem csak megfenyegették, hanem valamilyen szérumot is beadtdak neki.

A hipnózist végző szakember szerint ez a szérum okozhatta a gátat, amiért nehezebben ment a terápia mint John esetében

Ezek után egyre több mindenre kezdett emlékezni. Amikor hozzáért az objektumon az egyik jelhez, fel tudta idézni, azokat az információkat amiknek a birtokába jutott. Ezt mondta a hipnózis alatt:

Az a feladatuk, hogy kapcsolatba lépjenek velünk. Ők időutazók, ők mi vagyunk. A jövőből érkeztek…

A bináris kód

Penniston az első találkozás után egyeseket és nullákat kezdett látni, amiket le is írt egy jegyzet füzetbe. Ezeket később három független intézetnek küldte el és mind a három helyről ugyan az az eredmény jött vissza.

A kódban ez állt:

Azért jöttek, hogy megismerjék az emberiséget.

Bináris kód
Illusztráció

A kód további elemzése még nagyobb meglepetéssel szolgált, ugyanis állítólag hét földrajzi hely koordinátái szerepeltek benne.

A légierő természetesen mint mindig, mindent tagad. Jim Penniston és John Burroughs pedig máig értetlenül állnak az eset előtt. Azonban hiszik, hogy egy idegen életformával találkoztak.

Azt gondolom ha egy katona mondja ezeket, akkor annak nagyobb súlya van, mintha egy hétköznapi embertől hallanánk ugyanezt.

Forrás: youtube