Vatikán és amit ott rejthetnek

Vatikán, a legkisebb független állam, körbe veszi Róma, államfője a pápa. Világszerte több ezer birtok állhat a tulajdonában. Gyakorlatilag korlátlan pénz áll rendelkezésére, hatalma pedig akkora, hogy akár egymagában képes eldönteni két ország között egy háborút.

Miért ott épült fel ahol?

1929 február 11-én jött létre a pápai állam jogutódjaként. Tulajdonképpen bárhol létrehozhatták volna a Vatikán városi államot ők mégis egy ősi pogány templom “romjait” választották helyszínül, aminek környéke már akkor is romlott volt, hiszen tele volt fürdőkkel és bordélyházakkal. Saját bankkal rendelkezik, ami a pápa teljes ellenőrzése alatt áll. Azonban amit a legnagyobb rejtély övez, hogy mit rejt a Vatikán és annak magán levéltára. Egy levéltár, aminek ugyan egy csekély részét megnyitották, az ott őrzött dokumentumok nagy részét mégis annyira féltik, hogy nem csak a hétköznapi emberek nem láthatják, de még a Vatikánon belül is megszámlálható azon emberek száma, aki hozzáférhet. A polcok hossza összesen az 53 kilóméter is eléri. Akár olyan titkokat is rejthetnek ott, amik az alapoktól kezdve írhatnák át a történelmet.

Még a CIA-től, az 51-es körzetből és a KGB-től is történtek kiszivárogtatások.

A Vatikán levéltárából viszont nem!

Ha nincs ott semmi, miért féltik ennyire? Ha pedig van, akkor azok olyan dolog lehetnek, amiből ha egy is kiderül, az az egész egyház hatalmát a porig rombolhatja.

XVI. Benedek pápa lemondása

Becsületes neve Joseph Alois Ratzinger. A bíboros testület 2005 április 19-én választotta meg pápának és teljesítette is kötelességét Jézus helytartójaként egészen 2013 február 28-ig. Ugyanis 2013 február 11-én olyan dolog történt, amire az egyház történelmében nem volt példa.

XVI. Benedek pápa lemondott

A hivatalos álláspont a Vatikán és XVI. Benedek pápa részéről, a pápa egészségi állapota. Azt mondta, érezi, hogy teste fizikailag meggyengült, orvosai pedig meg is erősítették azt, hogy a tengerentúli utazások számára kockázatosak lehetnek. Ez volt az oka annak, hogy a 2013 júliusában megrendezett riói Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón nem tudott részt venni.

Néhány újság közzétett olyan híreket, hogy Benedek pápa lemondásának köze volt ahhoz, hogy komornyikját 2012 májusában letartóztatták vatikáni iratok kiszivárogtatásának gyanújával, de a lemondása körül olyan szóbeszédek is keringtek, hogy Benedek pápa kézhez kapott egy állítólagos jelentést, amit az ő kérésére készítettek, ebben pedig szó esett korrupcióról, pénzmosásról, és más a Vatikánra nem épp jó fényt vető dolgokról. A Vatikán, ezt egy hivatalos közleményben természetesen tagadta, hogy bármi ilyen történet volna.

Lemondása után zavaró körülmény volt továbbá az is, hogy el kellett volna hagynia Vatikán területét, ezzel szemben már 6 éve annak, hogy “kettő” pápa él az Egyház főhatóságának területén.

Összeesküvés elméletek születtek arról, hogy a Benedek pápát

külső nyomás kényszerített lemondásra,

mert nem volt hajlandó eljátszani egy báb szerepét. Ez a verzió nem túl bíztató.

Ellenben

Ha önként mondott le, és tényleg a kora miatt, akkor mi lehet az oka annak, hogy nem hagyta el Vatikánt. Olyan elmélet is van, ami szerint nem a kora miatt mondott le, hanem mert,

olyan információk birtokába juthatott, amiket ő sem hitt hogy létezik.

Lemondása után pedig talán nem bíztak benne és nem engedték neki, hogy elhagyja Vatikánt.

Idegen” koponyák

1998-ban ásatásokat végeztek a vatikáni könyvtár alatt. Az ásatásokon dolgozó egyik munkás furcsa koponyákat talált. A hosszúkás és nyúlt koponyák a szürke földönkívüliekére hasonlítottak. Nagy, ferde szemüregek, kicsi orr és száj és kupolaszerű koponya. A szemtanúk által leggyakrabban leírt földönkívüli életforma feje közötti hasonlóságok egyértelműek. A furcsa koponyák állítólag a Vatikán alatt vannak. A különös koponyák feltárása után János Pál pápa és a vatikáni hadsereg azonnal lezárta a helyszín összes elérhetőségét.

Mit rejteget a Vatikán?

Az egyháznak bőven több mint 1000 év állt rendelkezésére, hogy elrejtse az idegen” testeket a megfigyelések vizsgálatai elől. Honnan kerülhettek vajon oda?

Jimmy Carter elnök utasítására a kongresszusi könyvtár elkezdett kutatni a földönkívülieket bizonyító dokumentumok után. Amikor kapcsolatba léptek a Vatikánnal és arra kérték őket, hogy adjanak ki minden iratot, amely bizonyíthatja az idegenek létezését,

a Vatikán azt mondta, hogy nem!

A titok nem maradhat örökre titok

Annyi szóbeszéd és legenda kering a köztudatban és olyan nagy a titkolózás a Vatikánon belül, hogy nem meglepő ha az ember fantáziája szárnyalni kezd. Történetek a Frigyládáról, vagy a Szent Grálról, az elhallgatott tiltott evangéliumokról, nem beszélve arról az eshetőségről, hogy a Vatikán ki tudja mióta tudhat a földönkívüliekről. Ha ezek bármelyike kiszivárogna, az olyan „tény” lehetne, ami a Katolikus egyház hanyatlását okozhatná.