Sellők vajon létezhetnek?

A sellők mitológiai lények. Olyan teremtmények akiknek a teste halfarokban végződik. A félig ember, félig hal testű lény sok nép folklórjában fellelhető. például, Közel-Kelet, Európa, Ázsia és Afrika népei között. A mai világ felfogása szerint ilyen lények nincsenek, de az ókorban több hajós is látni vélte őket. A sellők népszerű témának számítanak a művészetekben. De valójában létezhettek vagy létezhetnek e ezek a különös lények?

Honnan is származunk?

Néhány elmélet szerint, azért különbözünk ennyire a minden szárazföldi emlőstől, mert a korai ember a fejlődés egy szakaszán élete nagy részét a vízben töltötte és bizonyos tulajdonságaink ennek az időszaknak a hagyatékai.

Például a tengeri élőlényekhez hasonlóan szabályozzuk a légzésünket és minden szárazföldi élőlénynél tovább tudjuk visszatartani a levegővételt.

Az emberi lélegzet visszafojtás rekordját 2016 február 28-a óta Aleix Segura tartja, 24 perc 03 másodperccel. A delfinek átlagosan 20 percig képesek a víz alatt maradni.

Ezek tények.

Az emberszabásúakhoz képest rugalmasabb a gerincünk és az ujjaink között vékony hártyák vannak, amik nekik nincsenek. Az emberi újszülött a víz alatt automatikusan visszatartja a levegőt és ösztönösen úszni kezd. Egy csimpánz vagy gorilla kölyök megfulladna. A mi szőrzetünk kihullott és vastag hőszigetelő zsírréteg van a bőrünk alatt. Csak a tengeri emlősök születnek ilyen vastag zsírréteggel.

Egyes népcsoportok a mai napig képesek a tenger fenekén sétálva halászni. A dél-kelet ázsiai mokenek, úgy ki tudják tágítani a pupillájukat a víz alatt, mintha búvár szemüveget viselnének. Sok helyen a halászok a sekély vizekben halásznak, jelezéssel hívják segítségül a delfineket.

A tengerben, vadon élő delfineket!

A delfinek válaszolnak a hívásra és a part felé terelik a halrajokat. Ekkor a halászok bekerítik a halakat és a delfineket is, majd a delfinek pánik nélkül, nyugodtan megvárják, amíg a halászok szabadon engedik őket. Ezután a sekély vízben várakoznak, hogy a kifogott zsákmányból az emberek odaadják nekik a részüket. Természetes, hogy megosztják a zsákmányt. A delfin és az ember osztozik, együtt vadásznak, és senki sem tudja, ez hogy kezdődött.

Megtörtént eset

1997-ben, NOAA tudósok, ismeretlen eredetű hangokat rögzítettek a Csendes-óceán déli részén.

NOAA: National Oceanic and Atmospheric Administration/ Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal

2004 április 04-én, szonár kísérletek miatt, tömegesen vetődtek partra bálnák és delfinek, először washingtoni partvidéken majd a világ több pontján is. Egyes állítások szerint nem csupán vízi élőlények, de kezdetleges szerszámok, szigonyok, kések is a parton kötöttek ki, melyekhez hasonlókkal nyílt vízi halászok is gyakran találkoznak.

Később a NOAA tudósai újabb azonosítatlan állat hangokat rögzítettek. Ez lett a rejtélyes Ploop hang.

A felvétel bizonyos részeken, az emberi fül számára nem hallható magas hangfrekvencia tartományba emelkedik. A felvételt lelassítva azonban több ezer különböző egyed hangját vélték felfedezni A hangok egyfajta kódra vagy bonyolult nyelvre emlékeztették a kutatókat.

2005-ben, kifogtak egy nagy fehér cápát, melynek szája körül szúrás nyomok voltak, a gyomrában pedig egy olyan állat maradványai, melyet addig senki nem látott.

Emlős állatról beszélünk.

Bár a teljes test mindössze kb. 30%-át találták meg abban biztosak voltak, hogy erre a lényre is hatással volt egy szonár kísérlet. A csípőcsontból megállapították, hogy ez a lény valaha két lábon járt. A világtörténelemben csak egy emlősről tudunk, aki felemelkedve két lábon járt – jár – az ember. Mellső végtagjainak csontszerkezete megtévesztően hasonlított az emberi kéz felépítésére.

A koponyán talált kinövések, szintén egyes őseink tulajdonságaira emlékeztették a tudósokat. Azonban a koponya azon része ahol az emberek hangérzékelő területe van, óriásira növekedett. Ez a lény képes az echolokációra, együtt vonul a bálnákkal és delfinekkel. A felvételek bebizonyították, hogy kommunikálnak velük. Feltehetően együtt vadásznak.

2005 augusztusában a maradványokat és az összes további bizonyítékot a rendőrség elkobozta. Kivéve egyet. Két kamasz mobiltelefonnal készített állítólagos videó felvételét egy feltételezett, partra sodort, szonár kísérlet súlytotta élő példányról.

A haditengerészet mélyen hallgat.

Forrás: Sellők – A megtalált test című Sci-Fi, Dokumentumfilm